Significance of the functional butter paste creating with blueberry micronutrients - Svyryd, O. (My University, 2013)
In recent years interest has been growing rapidly for creating and promoting functional purpose of products. There is a need to create a new product that would be optimized for fatty acid composition, lower calorie, higher levels of milk serum and would be enriched in multifunctional composition of plant micronutrients (especially of blueberry) with the intended function. В останні роки стрімко зростає інтерес створення та просування продукції функціонального призначення. Існує необхідність у створенні нового продукту, який був би оптимізований для складу жирних кислот, зниження калорій, більш високого рівня молочної сироватки, знежиреного молока і буде збагачений багатофункціональним складом рослинних мікроелементів (особливо чорниці) з передбачуваними функціями.
Keywords: nutritional fats; chemical composition; butter paste; blueberry micronutrients; diary products; харчові жири; хімічний склад; масляна паста; мікроелементи чорниці; молочні продукти; пищевые жиры; химический состав; масляная паста; микроэлементы черники; молочные продукты; кафедра іноземних мов професійного спрямування