Кондиціювання води у виробництві алкогольних напоїв - Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2024)
Мікрокомпонентний склад води підготовленої має істотний вплив на дегустаційну оцінку алкогольних напоїв та їх стабільність під час зберігання. До води підготовленої, яку використовують виробництві алкогольних напоїв, висуваються високі вимоги, оскільки від мікрокомпонентногоскладу залежить якість готової продукції. Вимоги до якості і безпечності підготовленої води змінюються відповідно до збільшення строку придатності алкогольної продукції, а також покращання властивостей фільтрувальних та сорбційних матеріалів, що використовуються в установках водопідготовки. Наведено характеристику основних способів кондиціювання води, фільтрувальних та сорбційних матеріалів. The microcomponent composition of prepared water has a significant impact on the tasting assessment of alcoholic beverages and their stability during storage. High requirements are imposed on prepared water used in the production of alcoholic beverages, since the quality of the finished product depends on the microcomponent composition. Requirements for the quality and safety of prepared water change in accordance with the increase in the shelf life of alcoholic products, as well as the improvement of the properties of filtering and sorption materials used in water treatment plants. The main methods of water conditioning, filtering and sorption materials are described.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; лікеро-горілчане виробництво; liquor-vodka production; вода підготовлена; water prepared; кондиціювання; conditioning; фільтрувальні матеріали; filter materials; sorption materials; сорбційні матеріали