Коваленко, Ольга Володимирівна2021-03-242021-03-242015Коваленко, О. В. Продовольча безпека в системі пріоритетів інноваційного розвитку / О. В. Коваленко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 4. – С. 99–109.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33040У статті поглиблено теоретичні засади встановлення пріоритетів інноваційного розвит ку економіки в ум овах перманент ної кризи, які не суперечать гарантуванню продовольчої безпеки. Аргументовано, що управлінський про цес виходу з кризи й подальшого ефективного розвит ку країни м ає спиратися на теоретичну платформу ієрархії пріоритетів, найпотуж нішим з яких є методологічний. Зазначено, що одним із істотних недоліків у сфері забезпечення продовольчої безпеки є відсутність Закону України «Про продовольчу безпеку України». Для запобігання кризовим явищам в умовах невизначеності пріоритетом державного управління має стати прораховування майбутніх ризиків, визначення мож ливих стратегічних сценаріїв гарантування продовольчої безпеки в умовах криз. Обґрунтовано, що при регулюванні інноваційних і соціально-економічних процесів в ум овах перманентних кризпередусім слід орієнтуватися на те, як впливатимуть закладені прогнозами зміни на основні індикатори продовольчої безпеки, зокрема показники якості і кількості спож ивання продовольства однією особою, у тому числі й у розрізі регіонів.otherпродовольча безпекаінноваційний розвитокfood securityinnovative developmentпріоритетиprioritiesхарчова промисловістьпродовольчий комплекскризаfood industryfood industrycrisisПродовольча безпека в системі пріоритетів інноваційного розвиткуArticle