Дослідження впливу рослинних олій на стійкість свинячого жиру - Пешук, Людмила Василівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна (My University, 2009)
Купажовані жири, виготовлені на основі рослинних олій та тваринних жирів, володіють більш низькою, ніж тваринні жири, калорійністю, містять значно меншу кількість насичених жирних кислот та холестерину. Таким чином, у результаті досліджень з'ясовано суттєве уповільнення процесів пероксидації у дослідних зразках з кукурудзяною, гірчичною та соєвою оліями порівняно з контрольним. При введенні до свинячого жиру рослинних олій досягаються дві мети: підвищується стійкість жиру до окиснювального псування та покращується біологічна ефективність жиру за рахунок кращої збалансованості жирнокислотного складу. Mixture of fats made from vegetable oils and animal fats, have much lower than animal fats, calories, contain much less saturated fatty acids and cholesterol. Thus, as a result of studies found significant slowdown peroxidation processes in the experimental samples of corn, mustard and soy oils compared with the control. When writing to the pork fat vegetable oils achieved two goals: increased resistance to oxidative damage fat and improves biological efficiency of fat through better balance of fatty acid composition.
Keywords: купажування жирів; blending fats; жирнокислотний склад; окиснення; нерафіновані рослинні олії; fatty acid composition; oxidation; unrefined vegetable oils; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів