Синтез оптимальних спостерігачів повного порядку для багатовимірних об'єктів - Гончаренко, Борис Миколайович; Лобок, Олексій Петрович (My University, 2008)
Пропонується розв’язок задачі побудови спостерігаючих пристроїв у вигляді (деяких) систем звичайних диференціальних рівнянь, розв’язок яких є оптимальною за деякими критеріями оцінкою вектора стану багатовимірного об’єкта керування. Ці спостерігачі можуть бути використані для аналітичного конструювання (синтезу) оптимальних регуляторів. A solution to the problem of building watching devices as (some) systems of ordinary differential equations, the solution which is optimal according to some criteria for evaluation of multidimensional vector control object. These observers can be used for analytical design (synthesis) optimal regulators.
Keywords: регулятор; спостерігаючий пристрій; спостерігачі повного порядку; оцінка стану; похибка оцінювання; оптимізація; принцип максимума Понтрягіна; метод множників Лагранжа; the regulator; watching device; full order observer; assessments; error estimation; optimization; pontryagin maximum principle; method of Lagrange multipliers; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка