Успаленко, Ольга ВасилівнаБілько, Марина ВолодимирівнаСамарін, Володимир ОлександровичКучеренко, Володимир Михайлович2023-06-232023-06-232022Оцінка якості безалкогольного вина, виготовленого шляхом дистиляції / О. В. Успаленко, М. В. Білько, В. О. Самарін, В. М. Кучеренко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції, 8 листопада 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 119-120https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40928У тезах доповіді досліджено вплив процесу деалкоголізації на зміну органолептичних характеристик, фізико-хімічних показників і речовин ароматичного комплексу алкогольних вин. Виробництво безалкогольних вин є актуальним напрямком сучасного виноробства, адже їх споживання стає однією із основних тенденцій, яка формує індустрію напоїв і має соціальну складову. Український ринок безалкогольних вин представлений лише зразками іноземних виробників, а виробництво вітчизняних безалкогольних вин стримується внаслідок недостатньої інформації в напрямку підбору технології деалкоголізації та впливу на їх якість The influence of the dealcoholization process on the change of organoleptic characteristics, physico-chemical parameters, and substances of the aromatic complexity of alcoholic wines is investigated in the paper examines. The organoleptic characteristics of alcohol-free wines based on samples from foreign producers were studied, and their featu- res were established, which consist of a not intense aroma with tones of overcooking and excessive acidity.otherкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствабезалкогольні винаде алкоголізаціядистиляціяорганолептичний аналіздескрипториnon-alcoholic winesdealcoholizationdistillationorganoleptic analysisdescriptorsОцінка якості безалкогольного вина, виготовленого шляхом дистиляціїThesis