Павлюченко, Олена СтаніславівнаФурманова, Юлія ПетрівнаВовк, Ганна Михайлівна2021-03-012021-03-012019Павлюченко, О. С. Фруктове смузі з вівсяним відваром як функціональний напій для закладів ресторанного господарства / О. С. Павлюченко, Ю. П. Фурманова, Г. М. Вовк // Sworld «Almanahul SWorld». – 2019. – Vol. 1, Issue 1. – P. 9–15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32792У роботі розглянуто перспективи використання смузі як основи функціональних напоїв для закладів ресторанного господарства. Обґрунтовано технологічні параметри отримання вівсяних відварів. Досліджено хімічний склад та біологічну цінність складових дослідних зразків та запропоновано оптимальний склад рецептурних компонентів фруктових смузі з вівсяним відваром. Визначено органолептичні показники якості, харчову, енергетичну та біологічну цінності розробленого зразка фруктового смузі з вівсяним відваром.The prospects of using smoothie as a functional drink for restaurants are considered in the work. Technological parameters for oatmeal water obtaining are substantiated. The chemical composition and biological value of experimental samples components are investigated, and the optimal composition of the fruit smoothies with oatmeal water is proposed. Organoleptic quality indicators, nutritional, energy and biological values of the fruit smoothie with oatmeal water developed sample are identified.otherсмузіківіавокадобананивідвар вівсаякість продуктуbananasavocadooatmeal waterkiwiкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїproduct qualityФруктове смузі з вівсяним відваром як функціональний напій для закладів ресторанного господарстваArticle