Вибір та застосування біополімерів для мікрокапсуляції пробіотичних бактерій - Мартинюк, Анна Олександрівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна (My University, 2018)
Охарактеризовано мету мікрокапсуляції – створення мікросередовища, в якому бактерії виживуть під час обробки та зберігання, а також для цільової доставки в шлунково-кишковий тракт. Підкреслена важливість правильного вибору матеріалу для капсулювання. Показані переваги і недоліки різних сучасних капсулювальних матеріалів. The purpose of microcapsulation is characterized by the creation of a micro-environment in which bacteria will survive processing and storage, as well as for targeted delivery to the gastrointestinal tract. It is underlined the importance of choosing the right material for encapsulation. The advantages and disadvantages of various modern capsule materials are shown.
Keywords: пробіотики; мікрокапсуляція пробіотичних мікроорганізмів; капсулювальні матеріали пробиотики; probiotics; microcapsulation of probiotic microorganisms; capsule materials; кафедра екології та екоменеджменту