Дослідження біологічної цінності ковбасних виробів з колагеновим білком «Білкозин» - Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Пасічний, Василь Миколайович; Костишин, Василь Дмитрович (My University, 2016)
Проведено дослідження по визначенню кількості накопичених продуктів гідролізу в діалізаті за методом Лоурі. Відповідно до нього, знайдено вміст тирозину в досліджуваних зразках ковбасних виробів, що утворюється внаслідок ферментативного гідролізу за допомогою ензимів пепсину та трипсину. Встановлено, що відповідно до величини концентрації нагромадження продуктів гідролізу білків ковбасних виробів відсоток до тирозину, змінювалася величина перетравлювання білків варених ковбас. Таким чином, внесення колагенового білка «Білкозин» суттєво підвищує біологічну цінність ковбасних виробів, виготовлених з його додаванням, що проявляється в зростанні перетравлюваності білків варених ковбас при збільшенні в них частки «Білкозину».
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; тирозин; пепсин; трипсин; варена ковбаса