Хижняк, Ольга ОлександрівнаЗапольський, Анатолій Кирилович2013-01-292013-01-292008Хижняк, О. О. Знезаражування води для харчової промисловості / О. О. Хижняк, А. К. Запольський // Наукові вісті НТУУ «КПІ». – 2007. – №.5 – С. 129-135.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5756В даній роботі представлені експериментальні дослідження з метою зниження токсичності питної води за рахунок зниження дози дезінфектантів. В якості реагентів використовували коагулянти сульфат алюмінію, дигідроксосульфат алюмінію, оксихлорид алюмінію, катіонний флокулянт полідиалілдиметиламоній хлорид та їх композиції. Поєднання процесів коагуляції і флокуляції забезпечують глибоке видалення органічних речовин з очищуваної води, що в свою чергу також знижує вміст хлорорганічних речовин.коагулянтикоагулянтыcoagulantsбактерицидні флокулянтизнезаражуваннябактерицидные флокулянтыобеззараживаниеbactericidal flocculantdisinfestationsкафедра експертизи харчових продуктівЗнезаражування води для харчової промисловості