Гідроциклонний апарат (Патент на корисну модель № 37017) - Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Січкар, Марина Григорівна (My University, 2008)
Гідроциклонний апарат, який складається з вертикальної циліндричної ємності з верхнім та нижнім конічними днищами, витяжної труби патпатрубків відведення освітленого сусла, освітлення, миючого пристрою, нижнього люка для технологічного обслуговування апарата, верхнього оглядового люка для спостерігання за процесом тангенціальної подачі сусла та патрубка подачі сусла, дотично розташованого до циліндричної поверхні апарата, який відрізняється тим, що введені додаткові патрубки подачі сусла, які встановлені по висоті апарата, вище за основний, в кількості не менше двох. Hydrocyclone apparatus which consists of a vertical cylindrical tank with upper and lower conical bottom, the exhaust pipe patpatrubkiv removal wart illuminated , lighting, washing device, the lower hatch for technological maintenance of the machine , the top of the review hatch to watch the process of tangential feed mash and wort feed pipe , located tangentially to the cylindrical surface of the device , wherein that introduced additional feeding tubes wort installed height of the machine above the main , of at least two.
Keywords: гідроциклонний апарат; освітлення; миючий пристрій; powersaver system; heater wort; energy storage; cooler secondary steam condensate; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв