Призначення та принцип дії метантенків - Максименко, С. С.; Осьмак, Олексій Олексійович; Серьогін, Олександр Олександрович (Національний університет харчових технологій, 2011)
Охарактеризовано принцип роботи спеціальних споруд (метантенків) для зброджування опадів. У залежності від температури, при якій відбувається бродіння, описано два типи процесу – мезофільне і термофільного зброджування. The characteristic principle of special facilities (digesters) for the digestion of sediments. Depending on the temperature at which the fermentation process described two types - mesophilic and thermophilic digestion.
Keywords: метантенк; мезофільне зброджування; термофільне зброджування; digesters; mesophilic digestion; thermophilic digestion; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра електропостачання і енергоменеджменту