Kuzmin, OlegRizhenko, Volodymyr2022-09-082022-09-082020Kuzmin, O. V. Prospects of using alcohol in citrus infusions in the technology of the restaurant / O. V. Kuzmin, V. V. Rizhenko // Prospects and priorities of research in science and technology : collective monograph. – Riga : Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2020. – Vol. 2. – P. 1–19https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37926The prospects of using alcohol infusions from vegetable raw materials for the production of custard are substantiated. The composition of custard for lubrication of confectionery products is proposed due to the addition to the recipe of vegetable water-alcohol infusion of pomelo (10-20%), which allows to increase the redox properties of the finished product, to improve consumer properties. Обґрунтовано перспективність використання спиртових настоїв із рослинної сировини для виробництва заварного крему. Склад заварного крему для обробки кондитерських виробів запропоновано за рахунок додавання до рецептури рослинного водно-спиртового настою помело (10-20%), що дозволяє підвищити окислювально-відновні властивості готового продукту, поліпшити споживчі властивості.enкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїalcohol infusionvegetable raw materialscustardredox potentialспиртовий настійрослинна сировиназаварний кремокислювально-відновний потенціалProspects of using alcohol in citrus infusions in the technology of the restaurantArticle