Обґрунтування модернізації апарату для перемішування пшеничних висівок при стерилізації живильного середовища - Магеровський, Назарій Дмитрович; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна (My University, 2024)
На основі вихідних даних (маса висівок, що подаються, температура і вологість вихідних і вже стерилізованих висівок, тиск стерилізації тощо) в даній роботі було розраховано основні параметри обладнання та запропоновано радикально нову конструкцію лопатей на валу стерилізатора періодичної дії. Дана модернізація забезпечує рівномірність процесу стерилізації висівок за рахунок покращення процесу перемішування. Модернізація апарату полягала в покращенні процесу перемішування за рахунок встановлення на валу стерилізатора принципово інших лопатей. Дані лопаті мають іншу конструкцію і дають змогу не тільки переміщувати продукт вздовж ємності апарата, але й підіймати його вверх. Це зроблено з метою рівномірності процесу стерилізації висівок за рахунок покращення перемішування.

Based on the initial data (weight of bran fed, temperature and humidity of the initial and already sterilized bran, sterilization pressure, etc.), this work calculated the main parameters of the equipment and proposed a radically new design of the blades on the shaft of the periodic sterilizer. This modernization ensures the uniformity of the bran sterilization process by improving the mixing process. The modernization of the apparatus consisted in improving the mixing process by installing fundamentally different blades on the sterilizer shaft. These blades have a different design and allow not only to move the product along the capacity of the apparatus, but also to lift it up. This was done in order to ensure the uniformity of the bran sterilization process by improving mixing.
Keywords: стерилізатор; перемішування; пшеничні висівки; лопаті; sterilizer; wheat bran; mixing; blades; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв