Чернявська, Людмила ІванівнаМоканюк, Ю. О.Кухар, Володимир МиколайовичЧернявський, Олександр ПетровичМількевич, Володимир Михайлович2019-11-062019-11-062019Експрес – методи прогнозування технологічних показників цукрових буряків і продуктів їх переробки / Л. І. Чернявська, Ю. О. Моканюк, В. М. Кухар, О. П. Чернявський, В. М. Мількевич // Перспективи розвитку цукрової промисловості України : тези доповідей Міжнародної наково-технічної конференції, 26–27 березня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 67–71https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30236Проведено теоретичні та експерементальні дослідження. За результатами переробки буряків на «заводі на столі» встановлено зв'язок між вмістом золи в буряках та вмістом цукру у мелясі, одержані рівняння визначення виходу цукру для буряків, свіжовикопаних та після різних термінів їх зберігання. Розроблено схему прогнозування основних технологічних показників цукрових буряків залежно від даних їх хімічного складу.uk-UKвміст золихімічний складрегресійні залежностівихід цукруash contentchemical compositionregression dependenciessugar yieldЕкспрес – методи прогнозування технологічних показників цукрових буряків і продуктів їх переробкиThesis