Шевченко, Анастасія ОлександрівнаДробот, Віра ІванівнаПрохорова, Надія Дмитрівна2017-01-242017-01-242015Шевченко, А. Дослідження впливу цитрату, лактату та карбонату кальцію на мікробіологічні і біохімічні процеси в тісті / А. Шевченко, В. Дробот, Н. Прохорова // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : міжнародна науково-практична конференція, 2015 р. - К. : НУХТ, 2015. – С. 143-144.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24732Робота присвячена дослідженню впливу різних солей кальцію на технологічний процес виготовлення хлібобулочних виробів з фруктозою. Встановлено та порівняно дію солей на ферментний комплекс дріжджів та структурно-механічних властивостей тіста. The work is devoted to the research of the effect of different calcium salts on the technological process of making bakegoods with fructose. The effect of salts on yeast enzyme complex and structural and mechanical properties of dough is established and compared.uk-UKцитрат кальціюлактат кальціюкарбонат кальціюхлібдіабеттістокафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівcalcium citratecalcium lactatecalcium carbonatebreaddiabetesdoughДослідження впливу цитрату, лактату та карбонату кальцію на мікробіологічні і біохімічні процеси в тістіOther