Study of the effectiveness of active packaging for beef storage - Marynin, Andriy; Sviatnenko, Roman; Pasichnyi, Vasyl (My University, 2025)
У роботі досліджено ефективність застосування активного пакування для зберігання охолодженої яловичини. Оцінено вплив пакувальних систем з поглиначами кисню різної ємності та модифікованого газового середовища на фізико-хімічні та мікробіологічні показники м’яса під час зберігання за температури +4 °C. Встановлено, що використання активного пакування, зокрема з підвищеним вмістом активного компонента, забезпечує зменшення втрат вологи, стабільність показника pH та суттєве уповільнення мікробіологічного псування. Показано перспективність впровадження активного пакування для подовження терміну зберігання та підвищення безпечності яловичини в умовах промислового виробництва. The paper examines the effectiveness of using active packaging for the storage of chilled beef. The influence of packaging systems with oxygen absorbers of different capacities and modified gas environment on the physicochemical and microbiological parameters of meat during storage at +4 °C was evaluated. It has been established that the use of active packaging, in particular with an increased content of the active component, ensures a decrease in moisture loss, stability of the pH indicator and a significant slowing down of microbiological spoilage. The perspective of introducing active packaging to extend the shelf life and increase the safety of beef in industrial production conditions is shown.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; meat; packaging; м’ясо; пакування