Вплив електромембранної активації водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози - Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна (My University, 2012)
В статті розглядається спосіб підвищення ефективності бурякоцукрового виробництва шляхом інтенсифікації процесу екстрагування сахарози із застосуванням електромембранної підготовки реагента – електроактивованого водного розчину (ЕАВР). Встановлено ефективність застосування ЕАВР, та визначено, що добавка в екстрагент збільшує чистоту дифузійного соку. Визначено ефективність бактерицидної дії ЕАВР відносно мікрофлори живильної води та дифузійного соку.

In the article the way to increase the sugar-beet production process intensification by extraction of sucrose using elektromembranne reagent preparation – elektroactivity water solution (EAWS). Established the efficiency of EAWS, and determined thet the addition of extractant increases the purity of diffusion juise. Determined the efficiency of bactericidal activity EAWS on the microorganisms of nourishing water and diffusive juice.
Keywords: бурякова стружка; вилучення цукрози; дифузійний сік; живильна вода; електромембранна обробка; beet cossettes; extracting sacharose; diffusion juice; electromembrane treatment; nourishing water; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу