Сидорченко, Олена ІванівнаЗахарченко, Тетяна Миколаївна2012-12-112012-12-112012Сидорченко, О. І. Вплив електромембранної активації водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози / О. І. Сидорченко, Т. М. Захарченко // Цукор України. - 2012. - № 1 (73). – С. 31-34.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4218В статті розглядається спосіб підвищення ефективності бурякоцукрового виробництва шляхом інтенсифікації процесу екстрагування сахарози із застосуванням електромембранної підготовки реагента – електроактивованого водного розчину (ЕАВР). Встановлено ефективність застосування ЕАВР, та визначено, що добавка в екстрагент збільшує чистоту дифузійного соку. Визначено ефективність бактерицидної дії ЕАВР відносно мікрофлори живильної води та дифузійного соку.In the article the way to increase the sugar-beet production process intensification by extraction of sucrose using elektromembranne reagent preparation – elektroactivity water solution (EAWS). Established the efficiency of EAWS, and determined thet the addition of extractant increases the purity of diffusion juise. Determined the efficiency of bactericidal activity EAWS on the microorganisms of nourishing water and diffusive juice.otherбурякова стружкавилучення сахарозидифузійний сікживильна водаелектромембранна обробкаbeet cossettesextracting sacharosediffusion juiceelectromembrane treatmentnourishing waterкафедра екології та екоменеджментукафедра технології харчування та ресторанного бізнесуВплив електромембранної активації водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрозиArticle