Ілюстрований довідник «Пам’ятки української та світової культури» - Левицька, Надія Миколаївна; Береговий, Сергій Ігорович (My University, 2018)
Довідник містить набір ключових понять і термінів культурології, якими повинен оволодіти здобувач вищої освіти при вивченні базової дисципліни «Історія та культура України», а також низки інших гуманітарних предметів. Навчальний матеріал дозволяє стисло, розкрити сутність кожної теми програмного курсу, адже серед її термінології не лише походження, назви, напрями або стилі мистецтва, а й найвизначніші пам’ятки, імена творців, представлені у світовому і національному вимірі. Паралельно текстовій частині у довіднику поданий ілюстративний матеріал. The guide contains a set of key concepts and terms of culturology, which should to master the student of higher education when studying the basic discipline "History and Culture of Ukraine", as well as a number of other humanitarian subjects. The material allows briefly, to disclose the essence of each topic of the program, because in its terminology, not only the origin, names, directions or art styles, but also the most significant monuments, names of creators, presented in the world and national dimension. In parallel with the text part in the guide is presented illustrative material.
Keywords: українська культура; європейска та світова культура; пам’ятки; шедеври; терміни; поняття; ukrainian culture; european culture; world culture; sights; masterpieces; terms; notions; кафедра гуманітарних дисциплін