Спосіб регенерації природного мінералу палигорськіту (Деклараційний патент на винахід № 63438) - Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Гоба, Валентина Євстафіївна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Стрелко, Володимир Васильович; Тарасенко, Юрій Олександрович (My University, 2004)
Спосіб регенерації природного мінералу палигорськіту, що передбачає звільнення його первинних і вторинних пор від води та органічних сполук, який відрізняється тим, що як сорбент використовують перегріту пару або вуглекислий газ при температурі 130-140ºС протягом 60-75 хв.
Keywords: регенерація; перегріта пара; палигорськіт; regeneration; palygorskite; superheated steam; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів