Імідж підприємства як чинник конкурентоспроможності господарюючого суб`єкта - Тур, Олеся Василівна; Тур, Олександр Васильович (My University, 2021)
З’ясовано, що позитивний імідж підприємства це важлива та необхідна складова частина нематеріальних його активів, оскільки позитивний імідж підвищує конкурентоспроможність підприємств, полегшує доступ до ресурсів, сприяє налагодженню міцних партнерських відносин, підвищенню лояльності споживачів до продукції, що випускається, та позиціонує їх як корпоративно-соціальний відповідальний елемент бізнесу. Також позитивний імідж підприємства посилює конкурентну позицію, що призводить до зростання його «ринкової влади», а опір різних контактних груп підприємству на ринку скорочується. It was found that a positive image of an enterprise is an important and necessary component of its intangible assets, since a positive image increases the competitiveness of enterprises, facilitates access to resources, contributes to the establishment of strong partnership relations, increases consumer loyalty to the products produced, and positions them as corporate -social a responsible element of business. Also, a positive image of the enterprise strengthens its competitive position, which leads to the growth of its "market power", and the resistance of various contact groups to the enterprise on the market is reduced.
Keywords: кафедра економіки праці та менеджменту; імідж; імідж товару; імідж споживача товару; внутрішній імідж підприємства; імідж керівника; візуальний та соціальний імідж підприємства; конкурентоспроможність підприємства; image; image of the product; image of the consumer of the product; internal image of the company; image of the manager; visual and social image of the company; competitiveness of the company