Конвективний теплообмін. Поняття динамічного та термічного граничних пристінних шарів. Основи теорії подібності процесів - Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2013)
Розглянуто основні види та особливості конвекції: за вільного та вимушеного руху; поняття динамічного та термічного граничних шарів; основи теорії подібності та її застосування до процесів тепло перенесення. The basic types and characteristics of convection with the free and forced motion, the concept of dynamic and thermal boundary layers, the foundations of the theory of similarity and its application to the processes of heat transfer.
Keywords: конвекція; вільний рух; вимушений рух; критерії подібності; теорія подібності; convection; free movement; forced movement; similarity criteria; theory of similarity; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки