Люлька, Олександр МиколайовичЛюлька, Дмитро МиколайовичМирончук, Валерій ГригоровичПушанко, Микола Миколайович2019-02-182019-02-182015Аналіз роботи промислових екстракторів на буряковій стружці різних профілів / О. М. Люлька, Д. М. Люлька, В. Г. Мирончук, М. М. Пушанко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2015. – № 3. – С. 149-155.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28820У статті проведено порівняльний аналіз середньоінтегральної часу перебування бурякової стружки трикутного та жолобчатого поперечних перерізів на промислових зразках дифузійних апаратів. Експериментально встановлено, що стружка трикутного профілю більш рівномірно переміщується транспортними системами. Потоки в екстракторі при роботі на трикутній стружці мають менші відхилення від протитоку, що підвищує концентрацію сахарози в дифузійному соку, який відбирається з апаратів, також зменшуються втрати сахарози в жомі. The article presents the results of comparative analysis of the integral average time of extraction of beet cossettes of triangular and grooved cross sections at industrial extractors. It has been set experimentally that the cоssette with triangular profile is moved by transport systems uniformly and proportionally. The streams in the extractor when working on triangular cossettes have less deviation from the counterflow. Therefore, the concentration of sucrose in the diffusion juice delivered from the extractors is densified and the loss of sucrose in the pulp decreases.uk-UKбурякова стружкапрофілі стружкикриві відгукуекстрагуваннярізанняcossette profilescurves responseextractioncuttingкафедра готельно-ресторанної справикафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняАналіз роботи промислових екстракторів на буряковій стружці різних профілівArticle