Функціональні заморожені десерти з додаванням концентрату квасу - Драка, Софія Сергіївна; Басс, Оксана Олександрівна (My University, 2025)
Метою є розробка та оптимізація рецептур морозива і сорбету з використанням концентрату квасу з визначенням впливу концентрації екстракту та методів обробки (пастеризація/ферментація/енкапсуляція) на фізико-хімічні, мікробіологічні та сенсорні показники продукту, а також оцінка потенціалу створення функціонального (пробіотичного/антиоксидантного) замороженого десерту.
Keywords: сорбет; концентрат квасу; кафедра технології молока і молочних продуктів; sorbet; kvass concentrate