Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаПешук, Людмила ВасилівнаГащук, Олександра ІзидорівнаЧернюшок, Ольга АнатоліївнаЛитвиненко, Дар'я Юріївна2018-12-052018-12-052018Патент 129702 UA, МПК 51 А23L 13/00 / Паштет з грибною сировиною / Москалюк О. Є., Пешук Л. В., Гащук О. І., Чернюшок О. А., Литвиненко Д. Ю. ; заявник Національних університет харчових технологій НУХТ - № u2018 04651 ; завл. 27.04.2018 ; опубл. 12.11.2018 ; Бюл. №21 2018 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28583В основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету з грибною сировиною, збалансованого за амінокислотним складом, який призначено для профілактичного та громадського харчування. Поставлена задача вирішуються тим, що паштет з грибною сировиною, який містить печінку бланшовану подрібнену, сіль, цибулю ріпчасту пасеровану, перець духмяний і чорний, згідно з корисною моделлю, містить печінку курячу та додатково фарш курячий олію кукурудзяну, грибну сировину (білі гриби, маслюки, опеньки), сухе молоко, сироватку. The basis of the useful model is the task of developing a formula of the paste with mushroom raw materials, balanced by the amino acid composition, which is intended for preventive and public nutrition. The task is solved by the fact that the paste with mushroom raw material, which contains liver blanched crushed, salt, poppy-fried porridge, sweet and black pepper, according to a useful model, contains liver of chicken and, in addition, minced meat, chicken oil, corn, mushroom raw material (white mushrooms, buttermilk), milk powder, whey.паштетгрибна сировинапечінка курячасуха сироватка молочнасухе молокоmushroom raw materialchicken liverpatedry milkdry whey milkкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівПаштет з грибною сировиною (Патент на корисну модель № 129702 UA)Other