Факторизація та тензорне розкладання в автоматизованих газоподільних пунктах та станціях - Романюк, Олександр Валентинович; Сідлецький, Віктор Михайлович (My University, 2017)
Провести дослідження методики використання тензорів, їх факторизації та декомпозиції в автоматизованих газоподільних пунктах та станція. В якості досліджуваного об’єкту вибраний технологічний комплекс ділянок обліку, підігріву та одоризації газу. Проведено аналіз типів технологічних апаратів, типових методів їх моделювання. To conduct a study of methodologies for the use of tensors, their factorization in the automated gas-distributing points and stations. Technological complex accounting, heating and gas odorization selected as the object of study. An analysis was conduct of the types of technological devices, typical methods of simulation.
Keywords: тензор; факторизація; газоподільний пункт; tensor; factorization; gas-distributing point; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка