Зміна еквівалентних дотичних напружень у формувальному каналі та зміна швидкостей при екструдуванні дріжджевого тіста - Гнилоквас, Віталій Павлович; Теличкун, Володимир Іванович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Теличкун, Юлія Станіславівна (My University, 2008)
Робота присвячена вивченню процесу екструзії дріжджового тіста. Досліджено зміну еквівалентних дотичних напружень у формувальному каналі та зміну швидкостей при екструдуванні дріжджового тіста. Встановлено, що збільшення еквівалентних дотичних напружень призводить до зменшення швидкості.
Keywords: тісто; екструзія; математичне моделювання; напруження; швидкість; геометрія; формувальний канал; тесто; экструзия; математическое моделирование; напряжение; скорость; геометрия; формовочный канал; dough; extrusion; mathematical modeling; stress; speed; geometry; forming canal; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв