Видатні українські підприємці XIX - початку XX ст. - Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2009)
Наукове дослідження присвячене розвитку нових галузей промисловості в Україні і дослідженню діяльності українських підприємців в ХІХ – на початку ХХ ст. Вивчено діяльність таких відомих династій підприємців як Терещенко, Семиренко, Яхненко, Ханенко та інших. Scientific research is devoted to the development of new industries in Ukraine and the study of Ukrainian entrepreneurs in nineteenth - early twentieth century. Studied the work of such prominent businessmen as dynasties Tereshchenko, Semirenko, Yahnenko, Khanenko and others.
Keywords: підприємництво; підприємці; меценат; почесні громадяни; entrepreneurship; entrepreneurs; honorable citizens; charity; кафедра гуманітарних дисциплін