Спосіб зберігання яблучних снеків в металевих банках з газовим середовищем (Патент на корисну модель № 136640) - Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2019)
Корисна модель належить до харчової промисловості і стосується упакування яблучних снеків в упаковку з газовим середовищем. В основу корисної моделі поставлено задачу розробки способу зберігання яблучних снеків в металевих банках з газовим середовищем без доступу кисню до продукту з метою збереження вихідного хімічного складу харчового продукту і подовження його терміну придатності. Поставлена задача вирішується тим, що в способі зберігання яблучних снеків в металевих банках з газовим середовищем, що включає розміщення продуктів в оболонці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію, згідно з корисною моделлю видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму, заповнення об'єму упаковки здійснюють харчовою газовою сумішшю. The utility model belongs to the food industry and concerns packing of apple snacks in packing with the gas environment. The utility model is based on the task of developing a method of storing apple snacks in metal cans with a gaseous medium without access of oxygen to the product in order to preserve the original chemical composition of the food product and extend its shelf life. The problem is solved by the fact that in the method of storing apple snacks in metal cans with a gaseous medium, including placing products in the shell, removing air from the mass of the product, saturating it with a mixture of high gases and sealing, according to a useful model of removing air from packaging by means of vacuum, filling of volume of packing is carried out by food gas mix.
Keywords: metal cans; газова суміш; снеки; металеві банки; вуглекислий газ; gas mixture; snacks; carbon dioxide; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування