Кот, Тетяна ОлександрівнаНосенко, Тамара Тихонівна2015-06-172015-06-172013Кот, Т. О. Ріпаковий шрот – цінне джерело кормових білків / Т. О. Кот, Т. Т. Носенко // Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології : матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології, 23–24 травня 2013 р. – Львів : ЛНУВМБ імені С. З. Гжицького, 2013.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21161Шрот низькоглюкозинолатних сортів ріпаку є повноцінним замінником соєвого шроту. Він містить до 38—45% білка, який не поступається соєвому за вмістом лізину, метіоніну й інших незамінних амінокислот. Введення до складу комбікормів ріпакового борошна, макухи та шроту істотно підвищує їх поживність та енергетичну цінність, що, в свою чергу, збільшує продуктивність тварин, дозволяє раціональніше використовувати комбікорми. Meal of lowglucosinolate rape varieties is a soy meal substitute of full value. It contains 38-45% of proteins, which has lisin, methionine and other essential amino acids content not lower that soy meal. Addition of rape meal, cake and flour to combined feed can substantially increase nutritive and energy value of feed, that will increase animal productivity and give possibility more effective using of combined feed.otherкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівфракційний склад білківріпаковий шротамінокислотний склад білківмакухаrape mealcakeaminoacid compositionfraction composition of proteinsРіпаковий шрот – цінне джерело кормових білків