Використання нетрадиційної рослиної сировини для отримання кондитерських виробів оздоровчого призначення - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна (My University, 2017)
У роботі підтверджено доцільність використання у технології халви насіння льону, шроту з гарбузового насіння та копмозиції порошків з плодів журавлини та чорноплідної горобини для зниження енергетичної та підвищення харчової цінності халви. У роботі підтверджено доцільність використання в технології помадних цукерок нової нетрадиційної сировини (підварки з ягід шовковиці, порошків ягід дерези звичайної і журавлини, екстракту цикорію), що дозволяє створити готовий продукт оздоровчого призначення з хорошим смаком і зовнішнім виглядом, підвищеною харчовою цінністю. The work confirmed the usefulness of flax seed, meal of pumpkin seeds and composition of powders from cranberry fruit and aronia berries in halva technology to reduce caloric content and improve the nutritive value of halva. The work confirmed the feasibility of using alternative raw materials (suburbs of mulberry fruit, powdered berries of Lycium Barbarum and cranberry, extract of chicory) in new fondant sweets technology, allowing a finished product recreational purpose with good taste and appearance, improved nutritional value.
Keywords: халва; композиція порошків; помадні цукерки; екстракт цикорію; halva; powder composition; fondant sweets; extract of chicory; кафедра технології оздоровчих продуктів