Медвідь, Ірина МиколаївнаШидловська, Олена БроніславівнаДоценко, Віктор ФедоровичФедоренко, Юлія Олександрівна2017-09-262017-09-262017Перспективи розширення асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію / І. М. Медвідь, О. Б. Шидловська, В. Ф. Доценко, Ю. О. Федоренко // Хранение и переработка зерна. – 2017. – №3(211). - С. 43-48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25897У статті проведено аналіз наукових досліджень щодо можливості розширення асортименту хлібобулочних виробів спеціального призначення, а саме для хворих на целіакію. Розглянуто проблематику захворювання, основні принципи дієтотерапії та забезпеченість ринку України безглютеновими продуктами. Проведено аналіз безглютенової сировини та структуроутворювачів для розроблення технології безглютенового хліба. The article gives a detailed analysis of scientific researches concerning possibility of expansion of assortment of bakery products for special purposes, namely for patients with celiac disease. Disease problematic, the basic principles of diet therapy and Ukraine securities market of gluten-free products are considered in the article. The paper also shows the analysis of gluten-free raw materials and builders for the development of manufacturing technologies gluten-free bread.продукти спеціального призначенняцеліакіяspecial purpose productsceliac diseaseкафедра готельно-ресторанної справиПерспективи розширення асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакіюOther