Рубанка, Катерина ВолодимирівнаПічевський, Сергій Віталійович2024-10-312024-10-312024Рубанка, К. В. Застосування продуктів переробки гороху в харчовій промисловості / К. В. Рубанка, С. В. Пічевський // Scientific community: interdisciplinary research : матеріали VIII Міжнародної науково-практичної конференції, 6–8 вересня 2024. – Гамбург : InterConf, 2024. – № 215. – Р. 139–141.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45277В роботі описано хімічний склад гороху та продуктів його переробки, а саме: крохмаль, білкові ізоляти та концентрати. Доведено, що перераховані продукти є цінною сировиною як за своїми властивостями надавати певних реологічних властивостей харчовим продуктам, так і за своїм хімічним складом. Тому дослідження та вивчення впливу продуктів переробки гороху на харчові продукти є важливим та необхідним, щоб розширити асортимент їх застосування.The work describes the chemical composition of peas and its processing products, namely: starch, protein isolates and concentrates. It has been proven that the listed products are valuable raw materials both in terms of their properties of providing certain rheological properties to food products and in terms of their chemical composition. Therefore, research and study of the impact of pea processing products on food products is important and necessary in order to expand the range of their applications.ukкафедра технології консервуваннягорохбілкові ізолятибілкові концентратигороховий крохмальхімічний складpeasprotein isolatesprotein concentratespea starchchemical compositionЗастосування продуктів переробки гороху в харчовій промисловостіThesishttps://orcid.org/0000-0002-9884-4214