Барвні речовини водних екстрактів і екстрактів-гідролізатів із бульб топінамбуру - Михальчук, К. М.; Івчук, Надія Павлівна (My University, 2014)
Топінамбур — рослина, яку людство використовує для свої потреб із сивої давнини. Найціннішими в рослині є бульби. Вони слугують кормом для тварин та є сировиною для виготовлення різноманітних харчових продуктів. Від інших овочів топінамбур відрізняється унікальним вуглеводним комплексом на основі фруктози і її полімерів: фруктоолігосахаридів та інуліну. Jerusalem artichoke - a plant that mankind uses for their needs from antiquity. The most valuable plant is a tuber. They provide food for animals and is the raw material for the manufacture of a variety of foods. From other vegetables artichoke has a unique carbohydrate complex on the basis of fructose and its polymers: fruktoolihosaharydiv and inulin.
Keywords: топінамбур; фруктоолігосахариди; artichoke; fruktoolihosaharydy; кафедра технології оздоровчих продуктів