Дія свинцю на організм людини - Баранецька, В. В.; Нещадим, Лариса Петрівна (My University, 2009)
Наявність свинцю у навколишньому середовищі пов’язана із застосуванням його у промисловості. Джерелами надходження важкого металу у середовище є застосування пестицидів і двигуни внутрішнього згорання. В роботі вивчені шляхи надходження свинцю в навколишнє середовище і організм людини, розглянуто вплив свинцю на організм людини, а також проаналізовано шляхи, які дають змогу запобігти можливим негативним процесам. The presence of lead in the environment is associated with the use of it in the industry. Sources of heavy metals in the environment are the use of pesticides and internal combustion engines. This paper explored ways lead’s getting in the environment and the human body, the influence of lead on the human body, and the ways that allow you to avoid possible negative processes.
Keywords: свинець; важкі метали; пестициди; lead; heavy metals; pesticides; кафедра екології та екоменеджменту