Тетеріна, Світлана МиколаївнаЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна2016-02-232016-02-232015Використання натуральної пряно-ароматичної сировини для запобігання мікробіологічного псування кисломолочних продуктів / С.М. Тетеріна, Н.М. Ющенко, У.Г. Кузьмик // Східно-Європейський журнал передових технологій. – 2015. – №4/10. – С. 45 – 49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22339Досліджено антимікробний вплив раніше розроблених пряно-ароматичних композицій на тестові культури мікроорганізмів (представників контамінуючої мікрофлори). Встановлено, що всі композиції прянощів проявляли виражені антимікробні властивості по відношенню до тестових культур. Розроблені композиції прянощів можна рекомендувати для введення до складу рецептур кисломолочних продуктів без додаткового оброблення. We studied the effect of antimicrobial previously developed Aromatic compositions on test cultures of microorganisms (representatives kontaminantnoy microflora). It is found that all the spice composition showed pronounced antimicrobial properties with respect to the test cultures. Designed spices composition can be recommended for inclusion in the formulations of dairy products without further treatment.uk-UKантимікробні властивостіпряно-ароматичні композиціїбактеріостатичний ефектantimicrobial propertiesAromatic compositionsbacteriostatic effectкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра біотехнології і мікробіологіїВикористання натуральної пряно-ароматичної сировини для запобігання мікробіологічного псування кисломолочних продуктівArticle