Первинні данні експериментального дослідження кристалізації та танення льоду на вертикальній трубі з безпосереднім охолодженням хладоном-22 - Пилипенко, Олексій Юрійович; Форсюк, Андрій Васильович; Засядько, Ярослав Іванович; Грищенко, Роман Володимирович (My University, 2014)
Питання акумуляції теплової енергії за рахунок накопичення льоду на теплообмінній поверхні було і є актуальним з точки зору можливих заощаджень енергетичних та фінансових ресурсів. Як було показано в для раціонального проектування акумуляторів такого типу необхідно знати товщину льоду, що утворюється на теплообмінній поверхні за заданих параметрів процесу в кожен момент часу. The issue of accumulation of heat due to the accumulation of ice on the heat transfer surface was and is important in terms of potential energy savings and financial resources. As shown in the rational design for this type of battery is necessary to know the thickness of the ice that forms on the heat exchange surface for a given process parameters at a time.
Keywords: танення льоду; хладон-22; кристалізація; melting ice; crystallization; Halocarbon-22; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки