Центральна рада в історії України - Буравченкова, Світлана Борисівна (My University, 2017)
Центральна Рада в історії України займає своє окреме місце. Вона є результатом як місцевих, так і тодішніх загальноросійських тенденцій на територіях колишньої Російської імперії. В цьому році ми святкуємо, згадуємо й відзначаємо етапну епохальну подію – Лютневу революцію 1917 року. Взагалі, вся ця історична доба була об’єктивно зумовленою добою революційних змін та перетворень. Central Council in the history of Ukraine occupies a special place. It is the result of both local and then -wide trends in the former Russian empire. This year we celebrate, remember and celebrate the landmark epochal event - February Revolution of 1917. Actually, this whole historical epoch was objectively conditioned era of revolutionary change and transformation.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; історія; історія України; Центральна Рада; history; history of Ukraine; the Central Council