Композиція виготовлення шинок (Патент на винахід № 47885) - Клименко, Михайло Миколайович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Гапченко, Наталія Олегівна; Шевченко, Юрій Сергійович (My University, 2002)
Розроблено композицію для виготовлення шинок, що містить яловичину, сіль, прянощі, нітрит натрію, пірофосфат (Е 450) або дифосфат, воду, яка відрізняється тим, що додатково містить рослинну білкову добавку, карагенан, модифікований крохмаль при певному співвідношенні компонентів, мас. %: Технічний результат: дана корисна модель дозволяє розширити асортимент шинок з яловичини, а також отримати дієтичний продукт. A composition for the manufacture of hams containing beef , salt , spices, sodium nitrite, pyrophosphate (E 450) or diphosphate, water, wherein further comprising a vegetable protein supplement, carrageenan, modified starch at a ratio of components, wt. %: Technical result: The present invention allows to extend the range of beef hams, and get dietary products.
Keywords: карагенан; модифікований крохмаль; пірофосфат; carrageenan; modified starch; pyrophosphate