Удосконалення обладнання для сульфітації продуктів цукрового виробництва - Хитрий, Ярослав Сергійович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович (My University, 2012)
Для ефективної роботи цукрового заводу важливого значення набуває досконалість роботи кожної одиниці обладнання, зокрема станції сульфітації, що забезпечує нормальну роботу дифузійного апарату. Сталість показників рН сульфітованої води та низька витрата сірки на процес визначають досконалість роботи цього обладнання. На цукрових заводах до теперішнього часу використовуються струминні сульфітатори, запропоновані ще в 80-х роках для сульфітації води, соку та сиропу. В свій час це було прогресивне обладнання, що мало значні переваги перед сульфітатором зрошуючого типу.
Keywords: сульфітація; ежектор; відцентрово-струминна форсунка; напрямний апарат; сульфітатор; sulfatation; ejector; centrifugal-jet nozzle; guiding device; sulfitator; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра готельно-ресторанної справи