Хитрий, Ярослав СергійовичПономаренко, Віталій ВасильовичЛюлька, Дмитро Миколайович2017-02-062017-02-062012Хитрий, Я. С. Удосконалення обладнання для сульфітації продуктів цукрового виробництва / Я. С. Хитрий, В. В. Пономаренко, Д. М. Люлька // Актуальні задачі сучасних технологій: збірник тез доповідей міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів, 19–20 грудня 2012р. – Тернопіль : ТНТУ ім. Івана Пулюя, 2012. – С. 294-295.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24766Для ефективної роботи цукрового заводу важливого значення набуває досконалість роботи кожної одиниці обладнання, зокрема станції сульфітації, що забезпечує нормальну роботу дифузійного апарату. Сталість показників рН сульфітованої води та низька витрата сірки на процес визначають досконалість роботи цього обладнання. На цукрових заводах до теперішнього часу використовуються струминні сульфітатори, запропоновані ще в 80-х роках для сульфітації води, соку та сиропу. В свій час це було прогресивне обладнання, що мало значні переваги перед сульфітатором зрошуючого типу.uk-UKсульфітаціяежекторвідцентрово-струминна форсунканапрямний апаратсульфітаторsulfatationejectorcentrifugal-jet nozzleguiding devicesulfitatorкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра готельно-ресторанної справиУдосконалення обладнання для сульфітації продуктів цукрового виробництваThesis