Удосконалення процесу і обладнання для гомогенізації компонентів м’яких лікарських форм - Марченко, Олександр Анатолійович; Гарін, Владислав Олександрович; Губеня, Олексій Олександрович; Грінінг-Гера, Катерина Робертівна (My University, 2024)
Проведені дослідження з метою удосконалення процесу гомогенізації компонентів м’яких лікарських та косметичних засобів. Наукова новизна результатів полягає у отриманні ряду залежностей в’язкості мазей і паст від швидкості зсуву та температури. Практична цінність полягає в удосконаленні конструкції гомогенізатора, і, відповідно, зменшенні часу гомогенізації.
Keywords: гомогенізація емульсій; гомогенезатор; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки