Туристично-рекреаційний потенціал херсонського регіону з точки зору інвестиційної привабливості - Івченко, Любов Олександрівна; Колісніченко, Г. С. (My University, 2019)
У дослідженні визначено основні туристично-рекреаційні переваги регіону, зазначено ключові чинники, що безпосередньо впливають на туристичну діяльність в області. Проаналізовано стан і перспективи розвитку транспортного сполучення, засобів розміщення, кадрового забезпечення, інвестиційного потенціалу регіону. Визначено, що позитивна динаміка надходження капітальних і прямих іноземних інвестицій в основному пов'язана з розвитком промислових підприємств. Оцінки, наведені в роботі, показують, що менш як 1 % обсягів капітальних інвестицій можна вважати вкладеними в туризм. Саме тому інвестиційний клімат області розглянутоз точки зору перспектив вкладень у розвиток туризму з боку великих промислових підприємств,що працюють на Херсонщині. Підкреслюється унікальність регіону з точки зору поєднання потужного промислового комплексу і наявності комплексного туристично-рекреаційного потенціалу. Запропоновано актуальні напрями подальших досліджень.
Keywords: туристичні потоки; туристична інфраструктура; інвестиційна підтримка; партнерство; tourist flows; tourist infrastructure; support; partnership; кафедра туристичного та готельного бізнесу