Оцінка стабільності та реакційної здатності молекули лізину методами комп‘ютерної хімії - Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2014)
Дослідження енергетичних характеристик молекули лізину показало, що найбільш стабільною структурою є нейтральна, а реакційноздатною – аніон. Порівняння енергетичних характеристик молекул у вакуумі та у воді показує, що водне середовище сприяє стабільності утворених сполук. Investigation of the energy characteristics of lysine molecules showed that the most stable structure is neutral and reactive - anion. Comparison of the energy characteristics of the molecules in vacuum and in water shows that the water environment contributes to the stability of the compounds formed.
Keywords: лізин; молекулярна механіка; стабільність; реакційна здатність; lysine; molecular mechanics; stability; reactivity; кафедра технології оздоровчих продуктів