Стеценко, Наталія ОлександрівнаСімахіна, Галина Олександрівна2014-06-232014-06-232014Стеценко, Н. О. Оцінка стабільності та реакційної здатності молекули лізину методами комп‘ютерної хімії / Н. О. Стеценко, Г. О. Сімахіна // Актуальні питання науки і практики у ХХІ столітті : міжнародний науковий форум : збірник матеріалів Міжнародної науково – практичної конференції, м. Київ, Україна, 11 червня 2014 р. – Київ : Центр Науково – Практичних Студій, 2014. - С. 181-186.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15423Дослідження енергетичних характеристик молекули лізину показало, що найбільш стабільною структурою є нейтральна, а реакційноздатною – аніон. Порівняння енергетичних характеристик молекул у вакуумі та у воді показує, що водне середовище сприяє стабільності утворених сполук. Investigation of the energy characteristics of lysine molecules showed that the most stable structure is neutral and reactive - anion. Comparison of the energy characteristics of the molecules in vacuum and in water shows that the water environment contributes to the stability of the compounds formed.uk-UKлізинмолекулярна механікастабільністьреакційна здатністьlysinemolecular mechanicsstabilityreactivityкафедра технології оздоровчих продуктівОцінка стабільності та реакційної здатності молекули лізину методами комп‘ютерної хіміїArticle