Сіль і реологічні характеристики клейстерів модифікованих крохмалів - Мельник, Оксана Юріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Ковалевська, Єлизавета Іванівна (My University, 2002)
Стаття присвячена дослідженню впливу додавання солі на реологічні властивості крохмальних клейстерів модифікованих крохмалів за допомогою ротаційного віскозиметра. Встановлено, що внесення солі у крохмальний клейстер спричиняє підвищення його в’язкості за рахунок дегідратуючої здатності солі. This article is devoted to research the influence of salt addition on the rheological properties of starch paste modified starches using a rotary viscometer. Found that the introduction of salt in starch paste viscosity leads to increase its capacity by dehydrating salt.
Keywords: модифікований крохмаль; реологічні властивості; сіль; клейстер; харчоконцентрати; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; modified starches; rheological properties; salt; paste; food concentrates