Мельник, Оксана ЮріївнаКовбаса, Володимир МиколайовичКовалевська, Єлизавета Іванівна2013-03-042013-03-042002Мельник, О. Ю. Сіль і реологічні характеристики клейстерів модифікованих крохмалів / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, Є. І. Ковалевська // Харчова і переробна промисловість. – 2002. – № 2. – С. 17–18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6689Стаття присвячена дослідженню впливу додавання солі на реологічні властивості крохмальних клейстерів модифікованих крохмалів за допомогою ротаційного віскозиметра. Встановлено, що внесення солі у крохмальний клейстер спричиняє підвищення його в’язкості за рахунок дегідратуючої здатності солі. This article is devoted to research the influence of salt addition on the rheological properties of starch paste modified starches using a rotary viscometer. Found that the introduction of salt in starch paste viscosity leads to increase its capacity by dehydrating salt.uk-UKмодифікований крохмальреологічні властивостісільклейстерхарчоконцентратикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівmodified starchesrheological propertiessaltpastefood concentratesСіль і реологічні характеристики клейстерів модифікованих крохмалівArticle