Гетьманат Павла Скоропадського – альтернатива вітчизняної державності - Букань, Вікторія Юріївна; Буравченкова, Світлана Борисівна (My University, 2017)
29 квітня 1918 р., у день, коли припинила діяльність Центральна Рада, у Києві зібрався з'їзд хліборобів-землевласників . Його делегати одноголосно обрали гетьманом України Павла Скоропадського — авторитетного генерала, нащадка старовинного козацького роду. Внаслідок майже безкровного державного перевороту в українських землях виникло нове державне утворення - гетьманат «Українська держава». April 29, 1918, the day when the activity ceased Central Rada in Kiev gathered rally farmers landowners. Its delegates unanimously elected hetman of Ukraine Pavlo Skoropadsky - General Authority, a descendant of an old Cossack. Because almost bloodless coup in the Ukrainian lands, a new state formation - hetmanate "Ukrainian state."
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; гетьман; гетьманат; державність; hetman; state