Спосіб виробництва твердого сичужного сиру "Морське задоволення" (Патент на корисну модель № 89592) - Білоцерківець, Олена Миколаївна; Лазаренко, Марина Василівна; Стахурський, Олександр Васильович; Пухляк, Анастасія Григорівна (My University, 2014)
Спосіб виробництва твердого сичужного сиру передбачає теплову обробку нормалізованого молока, охолодження до температури згортання, внесення хлористого кальцію, бактеріальної закваски, молокозгортаючого ферменту, одержання сичужного згустку, розрізання згустку, постановку сирного зерна, відділення сироватки, друге нагрівання, формування и пресування сирних головок, соління і дозрівання. Після теплової обробки нормалізованого молока в незбиране молоко вносять рідкий риб'ячий жир та проводять гомогенізацію. Як бактеріальну закваску вносять закваску MICROBIAL МЕІТО RENNET. В сирне зерно після відділення сироватки вносять насіння льону в подрібненому стані. The method of producing hard cheeses involves the heat treatment of normalized milk, cooling to the coagulation temperature, introducing calcium chloride, bacterial leaven, milk digestive enzyme, obtaining a sticky bunch, cutting a bunch, stacking cheese grains, separating the whey, heating the second, forming and pressing cheese heads, pickles and ripening. After the heat treatment of normalized milk in whole milk, they introduce liquid fish oil and carry out homogenization. How bacterial leaven is made by leaven MICROBIAL ITEM RENNET. In cheese, the grain after the separation of the serum introduces the seeds of flax in the crushed condition.
Keywords: cир твердий сичужний; риб’ячий жир; закваска; подрібнене насіння льону; cheese is a rennet cheese; fish Oil; sourdough; chopped flax seed; кафедра технології молока і молочних продуктів