Зміна вмісту основних біологічно активних компонентів плодів глоду за контактного методу сушіння - Малежик, Іван Федорович; Євчук, Яна Валеріївна; Дубковецький, Ігор Володимирович (My University, 2012)
Розглянуто питання підвищення якості сушеної продукції за рахунок обґрунтовано підібраної біологічно цінної плодової сировини – плодів глоду, а також наведено результати зміни їх хімічного складу в процесі сушіння контактним методом залежно від тривалості та температури теплоносія й встановлено оптимальні режими сушіння плодів сортів або видів глоду.
Keywords: глід; hawthorn; контактне сушіння; тривалість сушіння; аскорбінова кислота; поліфеноли; hawthorn; pin drying; temperature of warming surface; duration of drying; ascorbic acid; polyphenols; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв