Кіркова, Марина СтаніславівнаПолумбрик, Максим Олегович2014-09-292014-09-292014Кіркова, М. Взаємозв'язок Цинку і Кадмію в організмі людини / Марина Кіркова, Максим Полумбрик // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 2. – С. 635-636.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16996Захисною дією великих концентрацій Zn в харчових продуктах при інтоксикації Cd і його акумуляції можна модулювати метаболізм Cd. Особливо важлива роль збагачення харчових продуктів Цинком в промислових районах України, які характеризуються гіперкадміозом. The protective effect of high concentrations of Zn in food intoxication Cd and its accumulation can modulate the metabolism of Cd. Especially important is the role of zinc fortification of food in the industrial areas of Ukraine, characterized hiperkadmiozom.uk-UKбіогенні елементикадмійцинкnutrientscadmiumzincкафедра екології та екоменеджментукафедра харчової хіміїВзаємозв'язок Цинку і Кадмію в організмі людиниOther