Ковальчук, Світлана СтепанівнаЛемак, ОлександрМудрак, Тетяна ОмелянівнаШиян, Петро Леонідович2014-07-162014-07-162014Дослідження впливу додаткових джерел живлення на зброджування концентрованого сусла / Світлана Ковальчук, Олександр Лемак, Тетяна Мудрак, Петро Шиян // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 358-359.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16161Додавання наночастинок металів має позитивний вплив і забезпечує високу фізіологічну активність дріжджів у процесі дріжджегенерування та біоконверсії сусла, що сприяє підвищеню синтезу спирту та зниженню концентрації летких домішок у бражках. Рекомендована концентрація наночастинок металів складає 1,2 мкг/см3. Adding metal nanoparticles have a positive impact and provides a high physiological activity of yeast in the yeast generation and bioconversion wort, which promotes increased synthesis of alcohol and reduce the concentration of volatile impurities in the mash. The recommended concentration of metal nanoparticles is 1.2 mkh/sm3.uk-UKзброджуваннясуслоджерело живленняmashpower Supplydigestionкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження впливу додаткових джерел живлення на зброджування концентрованого суслаOther