Фізична суть адсорбції супутніх речовин олії - Романовський, Назарій Олегович; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2022)
Сорбційні процеси протікають у технології жирів. На початкових етапах сорбування за умови створення моношару сорбтиву на поверхні сорбенту мають місце теплові ефекти, що спричинені утворенням міжмолекулярних зв’язків. Sorption processes proceed at the technology of fats. At the cob stages of sorption for the solution of the monoball sorbtiva on the surface of the sorbent, there may be a mist of thermal effects, which cause the dissolved intermolecular bonds.
Keywords: олія; oil; міжмолекулярні взаємодії; intermolecular interactions; жир; fat; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів